Saturday, 8 September 2012



BawalChantique adalah satu nama perniagaan online yang terkenal bukan sahaja dikalangan facebooker,malahan di kalangan para blogger. BawalChantique mempunyai sebuah butik Offline di daerah Kota Baharu yang diberi nama Moon Couture. Butiknya terletak bersebelahan Hotel Rennaissance iaitu di LOT 2-09,TINGKAT2,KOTA SRI MUTIARA,(Billion),JALAN SULTAN YAHYA PETRA,15150 KOTA BHARU KELANTAN . Pemiliknya saya panggil kak Noor. Kak Noor seorang yang peramah. Koleksi yang terdapat disini semuanya cantik-cantik dan harga pun berpatutan. Sebelum puasa saya adew shopping baju Kurung Moden..Memang lawa untuk buat raya,tambahan pula raya ke-4 pak su kawin..so melaram jugak dgn baju y dibeli 2 :D...
    Moon Couture nie beroperasi setiap hari dari pukul 10.30 pagi-10.30 malam..So ada masa untuk shopping. Meh lah kawan-kawan shoping kat sini..memang xrugi punyer..selain baju kurung terdapat juga koleksi lain iaitu maxi duyung ariana, koleksi tudung & selendang, blouse,kurung riau dan pelbagai lagi koleski peribadi wanita..memang rambang mata kalau kita pergi ke Butiknya :)..

 Pertama kali saya kenal Fans BawalChantique ialah ketika join contest Gaya Muslimah Faces Of Moon Couture 2012 .Ketika itu jgk saya mengenali kak Noor..ALAHAMDULILAH dapat vocher bernilai rm50..kawan-kawan nak tngok x baju y saya grab dkt sini???memang cun gilerrrr..jgn jelous tau :p


taraaaaa..nilah baju biru turquise y ieza beli d fans bawalChantique..
lawakan??tapi ni bkn ieza tau :D



nielah baju biru yang di grab dkt fans BawalChantique..lawaaaaa

P/S: kak noor,nilah pic y baju ari tue..lawa sangat2..raya haji nanti leh dtg shopping lak :D

opPPS..sebelum terlupa kak Noor adew buat giweaway untuk sapa yG ada blog @ website..
tapi jgn lupa  tau kena masukkan link web  ( www.mooncoutures.com ) dan
 alamat facebook (www.facebook.com/Bawalchantique ) 


Yg PALING bEst :

3-5 pemenang bertuah yang terpilih akan menerima Moon Couture Skirt FREE. Ha,ada lagi!!! yang THE BEST OF THE BEST akan menerima WANG TUNAI RM100.








Jom P open House..byk sungguh dapat jemputan :D.. X ketinggalan gak jemputan kawin..apa pm raya tetap raya..tp final exam tinggal bpe mingu lagi..mnggu dpn kuar result MUET..erkkkk..band bape ea y dapat??MoGa dapat keputusan y terbaikk..Aminnnn...

Monday, 20 August 2012


Glitter Words

aLhAMdulilah..hari ni hari ke-2 kita merayakan hari raya aidilfitri..selamat hari raya semua..lau free 2 meh ler kat umah raya ke-4..ada kenduri kesyukuran pak su kawin :) tahun ni still dpt lg wet ayer..hehehee..best kan..tua2 pm dpt gak..KAU ADER???erkkkk..apa pm selamat hari raya yer..maaf zahir n batin..
y paling best dpt mam  ketupat y mak long buat..teringat y arwah nenek bt dlu..dalamnya rasa manis n ada kacang..bukan senang nak dpt..apa pm TQ mak long :D..




DaPnyA...sApa naK???

Wednesday, 8 August 2012


Glitter Words
             



assalamualaikum..heeee..jom join contest blog y kak fara anjurkan..




Byk hadiah menarik menanti korang semua..kak fara ni memang seorang yg pemurah..ieza dah 2 kali menang contest yang kak fara anjurkan di fans ButikPinkku ..tp y contest blogger first tym join..hope adew rezeki..:) meh kawan2 join..masih adew peluang lg...malam ni tepat kol 12 p.m close..btolkan kak fara?? :)
Selain tue,kak fara ni juga seorang yG rajin bt tutorial..best tau..bleh belaja macam-macam nak gayakan tudung n shawl..daku lau nak pakai shawl bukak y tutorial kak fara ni..memang meletup giler..hehehehe..xcaya??meh ler cuba..pasti puas hati..

Meh tngok pic y dipertaruhkan..taaraaaaa..xcomel pm :(

x CoMEL pm

Ni plak pic asal..dlu join contest free shawL : 2nd anniversary :)


moGa First Contest blogger ni bertuah..aminnn




                        DgN ini SaYa Nak TaG PaDa :
                   1.  fatin adibah
                   2. amy mieyn
                   3. mujahidah islamiah



Manis sungguh si cantik menawan, terkelu melihat terpukau si teruna, ButikPinkku tersarung indah, buat penyeri si hawa jelita. Mari berkunjung ke ButikPinkku  kawan-kawan! Corak dan warna sangat menarik. Latest, modern and Elegant. Tak rugi shopping di sini. Sekali terpandang,jatuh hati sudah :) Jom Grab!!!





Glitter Words

             


Lama xupdate blog..al-maklum bz memanjang..apa pm bersyukur sgt2..minggu lpas dapat vocher craft dari sa2 fanpage y harga rm100..lama dah xbuat craft..tangan pm dah jd keras..org ckp rezeki ramadhan :) Tunggu yer..6t akn upload pic craft..tp xtau bila nak siap..tengah bz utk bt persiapan raya n settlekan borang grade :) Moga ALLAH permudahkan :)

hehehe..dpt no 1..

Friday, 27 July 2012


Glitter Words



selamat berpuasa semua..jgn nak ponteng2 tau..:) aseny xterlmabat lg nak ucap selamat berpuasa :)..baru dpt peluang utk mengedit blog..alhamdulilah.. dah 7 ari umat islam berpuasa :D ...solat terawih jgn lupa tau..byk kelebihanny..antarany ialah :



Nabi saw. bersabda, "Solat lima waktu, Jumaat ke Jumaat, Ramadhan ke Ramadhan, adalah penghapus dosa-dosa yang terjadi di antara waktu tersebut jika dijauhi dosa-dosa besar.” (HR Muslim no: 233)

Nabi saw. bersabda, "Sesiapa sempat bertemu bulan Ramadan dan tidak diampun dosanya, maka semakin jauhlah dia dengan Allah" (HR Ibn Hibban)

Nabi saw. bersabda, "Telah datang kepadamu Ramadan, bulan berkah, Allah mewajibkan kamu berpuasa, pada bulan ini pintu-pintu syurga dibuka dan pintu-pintu Neraka ditutup, syaitan diikat, dan di dalamnya terdapat malam yang lebih baik dari seribu bulan. (HR Imam Ahmad dan Imam Nasa’i)

Nabi saw. bersabda, "Apabila tiba bulan Ramadan maka dibuka pintu-pintu rahmat." (HR Muslim)

Nabi saw. bersabda, “Sesiapa yang berpuasa pada bulan Ramadan kerana iman dan ikhlas mengharapkan pahala dari Allah, maka dosanya yang lalu akan diampun oleh Allah.” (HR Bukhari)

Nabi saw. bersabda, "Apabila datang bulan Ramadan, kerjakanlah umrah kerana sesungguhnya umrah pada bulan Ramadan adalah menyamai haji." (HR Bukhari)

Firman Allah, "Sesungguhnya Kami telah menurunkan al-Quran ini pada malam al-Qadar. Apakah yang kebesaran yang terdapat pada malam al-Qadar? Malam al-Qadar lebih baik daripada seribu bulan. Pada Malam itu, para malaikat dan Jibril turun dengan izin Tuhan mereka kerana membawa segala perkara yang ditakdirkan berlaku pada
tahun berikutnya. Sejahteralah malam itu hingga terbit fajar." (al-Qadr:1-5)

Nabi saw. bersabda, "Sesiapa bersolat pada malam Ramadan dengan keimanan sebenar dan mengharapkan ganjaran daripada Allah, akan diampun dosa-dosanya yang lalu." (HR Muslim) 



s
SAMA-SAMA KTA AMALKANNY..MOGA AMALAN KTA DIREDAI OLEHNYA..AMINNN..

Saturday, 21 July 2012


Glitter Words



Alhamdulilah..program HUB(Hubugan Ukkwah Bersama) telah tamat..pegalaman pertama n terakhir kot jd fesilitator..memandangkan semester ni adalah last utk diploma..:) tq to my lec y memberikan kepercayaaan kpd kami..best hndel program ni..tp bakti kami xlah byk sgt..just handel pgram explorace n night walk..program ni berlangsung 2 hari 1 mlm d sri pantai melawi bachok..pengalaman y xdapt d lupakan ketika explorace..kami menjga chek point y diberi clue bertukar suara..memndangkn partnerku sakit tekak..hahhahaa..lawak btol..dak2 junior pmpuan senang ja cri,tp lain hal lak dgn junior siswa..pusing2 dia mencari kami..cek point kami ketua kna suap makanan smbil tutup mata..kami nak bg diaowg kenyang..hahahha..Pas2 diaowg ni diberikan 2 barang amnah iaitu belon..ieza n partner apa lg..misi memecahkan belon depa..mintak dia x bg,so amik cara lain setelah dia dok khusyuk makan,amik peluang pecahkn belon diaowg dgn pen..adehhh..basah lecun baju..kasihan kat diaowg..apa pm pgram ni just santai..nama dah program ukwwah bersamakan :)..prgram night walk plak utk mengetahui adakah kta ni boleh berusha tnpa kwan..nak tau diaowg ni dpt berdikari or x tnpa kwan..contohny lah,xkan kwan x dtg kuliah pm kta nak ikot..so cm2 nak tngok,kelebihan kta ni berani or tdk..para peserta kna tutup mata dgn kain,n kna ikat 1 tngan,1 tangan lg kna pengang lg belon..hu9..smpai ngis2 adw xmo berpisah ngm kwn..adw 2 xmo tutup mata n nak blik umah..menguji kesabaran btol..apa pm inilah pegalaman ku sebelum menamatkan zaman diploma 6t..pgram night walk ni..kna beljln2..partner ku d dpn ak d blkang..setalah lama2 berjln ak kna potong tali n bg tau.."dok sini" n meninggalkn dia keseorangan seketika..


seteLaH pRoGrAm BeRaKhIR..KaMI BeRgMBaR rAMaI2

Thursday, 12 July 2012





erkkk..lawak ler rasa dgn karenah  bebudak junior ni..ekeh3..Baru 5 ari bersama mereka :)..cm2 peristiwa y kelakar ada..nak tau citer x??lau bgtau mesti korang pm seram..kan2??hehehehe..
OKEY..nak bgtaulah kat korang..lau korang takut or geli jgn jerit tau..hu9..gni ceritany..mlm kemarin ujan lebat..so byk lintah msuk dlm umah..erkkk..tp lintah 2 x bahaya..LINTAH BULAN ja..hu9..


           cun x lintah bulan ni??hehehe..




hehehe..nilah lah lintah..msuk dlm bilikKU seekor..erkkk..semuany ada 5 ekor..bdak2 junior menjerit2 takut..ieza pm xperasan  SI LINTAH msuk blik,xpenah pm dia msuk tym ujan dkt umah sewa 2,dr mana entah dia dtg..pepagi bgun2 dgr bdak junior menjerit,ngat apa y berlaku..upany ada lintah..terpaksa bt2 hero..hahahaha..ieza berani tau..5 ekor eza buang..dlm blik air,ruang tamu,dpur.dlm blik ieza,,dlm blik bdak junior..berani kan??KORANG ADER??erkkkk

Sunday, 8 July 2012



yeahhh..CLazKu Dah mula utk semester nie..memandangkan semester nie dah last..apa pm sem ni adalah penentu masa dpanKu..moga apa y ieza lakukan diberkati olehNYA..aminnn..doakan ieza graduate dgn cermerlang tau.. masuk2 claz dah kna fikir final prjek..arini 3 sbjet..so 3 lah final prjek..erkkk..membuatkan ku sakit kepala d akhir semESTER..hu9..sa2 sbjet computer networking kna bt kertas kerja utk lawatan..erkkk..kat mna ea nak cri area kelate ni???any suggestion selain TM,TNB,CELCOM,MAXIS???

Friday, 6 July 2012